1. Discover Toyota
  2. Навколишнє середовище
  3. Cертифікат ISO 14001
ШВИДКІ ДІЇ

ПІІ "Тойота-Україна" сертифіковано за стандартом ISO 14001:2015

ЩО ТАКЕ ISO 14001?

Міжнародна організація зі стандартизації надає сертифікат, що визнається у всьому світі, підприємствам та організаціям, які відповідають належним стандартам з управління навколишнім середовищем. Він називається ISO 14001 і охоплює низку аспектів, включаючи впровадження екологічної політики, встановлення мети та цілей, систему навчання та інформування, а також регулярну оцінку результатів роботи.

Історія виникнення міжнародного стандарту ISO 14001

Виникнення стандартів на системи екологічного менеджменту стало відповіддю на дедалі більший інтерес в суспільстві до проблем навколишнього середовища. Джерела цього інтересу можна простежити в 1972 році, коли Організація Об'єднаних Націй організувала конференцію з проблем навколишнього середовища в Стокгольмі, на якій була запущена Програма ООН з навколишнього середовища. Ці ініціативи привели до створення Всесвітньої комісії з навколишнього середовища і розвитку і прийняття Монреальського протоколу і Базельської конвенції.

У 1992 році була проведена перша конференція в Ріо-де-Жанейро під назвою Саміт Землі, завданням якої було створення в суспільстві орієнтації на збереження навколишнього середовища на глобальному рівні. Під час конференції була прийнятий Порядок денний на XXI століття, метою якого є досягнення сталого розвитку, тобто високої якості навколишнього середовища і здорової економіки для всіх народів світу.

Однак досягнення зазначеної мети можливе лише при скоординованої діяльності різних учасників суспільного життя. Як було відзначено підрозділом ООН з питань Сталого розвитку, промисловість відіграє ключову роль в досягненні цілей сталого розвитку як постачальника товарів і послуг для суспільства, так і як джерело створення робочих місць і як активний учасник в суспільного життя.

У 1992 році BSI Group був опублікований перший у світі стандарт на системи екологічного менеджменту. Примітно, що цей стандарт з'явився не як результат діяльності держави, а з ініціативи англійських промисловців, що зіткнулися з жорсткістю природоохоронного законодавства і необхідністю застосування адекватних управлінських рішень. Цей стандарт став основою для розвитку міжнародної серії стандартів ISO 14000, опублікованій в 1996 році Міжнародною організацією зі стандартизації ISO.

ISO 14001 В ПІІ «ТОЙОТА-УКРАЇНА»

  • Ми цінуємо сертифікат ISO 14001 та запропоновані ним інструменти, які допомагають на шляху до постійного вдосконалення екологічної діяльності.
    Починаючи з 2013 року ПІІ «Тойота-Україна» щорічно проходить сертифікацію згідно з міжнародним стандартом ISO 14001 Система екологічного менеджменту.

  • У 2016 році ПІІ «Тойота-Україна» стає першою автомобільною компанією в Україні, та однією з перших в цілому, хто успішно проходить сертифікацію відповідно нової версії міжнародного стандарту ISO 14001:2015.
    Цей стандарт допомагає нам розробляти та проводити заходи зі створення екокультури як у наших співробітників, так і у мешканців нашого міста. Все це ми робимо з однією глобальною метою – життя в гармонії з природою!